Bir yerde boş, batık, derin bir boşluk varsa onu doldurmak için dolgu kullanırız.
Farklı dolgu türleri farklı alıkonma süreleri sergiler. Günlük yaşama müdahale etmeyen süreçlerdir. Ancak dolgu uygulamalarının tüm cerrahi veya tıbbi işlemler gibi tamamen risksiz olmadığını her zaman söylerim. Çok nadir olmasına rağmen bazı riskler taşır. Çoğu çok basit ve geçişi kolay olmakla birlikte, zaman zaman bilimsel yayınlara yansıyan ciddi yan etkiler bildirilmektedir.
yağ dolgusu
Bir yeri doldurmanın temel tekniklerinden biri yağ enjeksiyonlarıdır. Yağ enjeksiyonu ile ilgili gerçekler şu şekildedir; Tabii ki daha kalıcı ama ilk yapıldığı zamanki kadar kalıcı değil. Kişisel faktörler, sigara, yaşam tarzı etkili olsa da vücudunuz bu yağın bir kısmını üç ayda eritecektir. Hayatta kalan yağ seninle kalacak. Bazen kalan miktar kişiye yetmeyebilir ve işlemin tekrarlanması gerekir. Unutmayın, her işlem maliyet açısından ayrı ayrı değerlendirilir.
Gelelim asıl konumuz olan geçici dolgulara. Elbette farklı türleri vardır;
- hyaluronik asit dolgu maddeleri
- kollajen dolgu maddeleri
- hidrofilik jel dolgular gibi
Yoğunlukları kullanılan alana göre farklı ayarlanabilen dolgulardır. Tabii ki meme için kullanılan bir ürün göz altı için kullanılmaz. Dudak için olan el için uygun değildir.
İkinci önemli nokta ise maliyettir.
Üçüncü nokta ise kalıcılıktır; Ortalama 12-18 ay civarındadır ancak dudak gibi kanlı bölgelerde bu süre genellikle beş altı ay kadar kısadır. Kalıcılık arttıkça dolgu daha sert yani yoğun bir dolgu özelliği kazanır ve bu da sert bir his oluşmasına neden olur. Aksine çok yumuşak dolgular daha doğal bir his sunarken daha az kalıcı olabilir ve kişiyi tatmin etmeyebilir. Lütfen ne istediğinizi iyi tanımlayın.
Oldukça yumuşak olan dolgu maddeleri, cilt gençleştirme ve nemlendirme özellikleri ile mezoterapi ve kırışık azaltmada da kullanılmaktadır.
Genellikle çok ciddi sorunlarla karşılaşılmaz, ancak çoğu zaman ve rahatsız edici bir şekilde topaklar gibi hissedilebilirler. Bu durumu çözmek için çeşitli işlemler ve uygulamalar yapıyoruz fakat bu tür sertlikler nadir de olsa inatçı olabiliyor. Küçük cerrahi işlemlerle alınması gerekebilir.